Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Ledelse

Flere undersøgelser viser, at ansatte ikke siger op på grund af job eller kolleger – men flygter fra dårlig ledelse. Derfor betaler det sig at fremstå klar og tydelig som leder og have styr på den øvrige ledelse. Det giver dig bedre mulighed for at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere.
Hænder der holder kuglepende og papir

"Hvis du synes, du har tingene under kontrol, så kører du for langsomt"

- Mario Andretti, italiensk Formel-1 racerkører

Sørg for arbejdsro

Uanset om du er ejerleder eller ansat leder, skal du gøre dig umage for at forstå dine medarbejdere og udstikke rammerne og grænserne for arbejdet i virksomheden. Det giver færre ”forstyrrelser” i arbejdet, mindre usikkerhed og højere effektivitet – kort sagt arbejdsro.
Kvinder læser op på ledelse
Ledelse trekant

God ledelse betaler sig

God ledelse kan aflæses på bundlinjen og på faktorer som omsætningshastighed på medarbejdere, tiltrækningskraft og ikke mindst effektivitet. Ledelse handler også om at få nye medarbejdere hurtigt i gang. Effektiv indføring giver hurtigere resultater, færre fejl og bedre trivsel.

”Vi har fundet en person, der kalder en spade for en spade, og hos hvem øjenkontakten ikke er flakkende. Det holder jeg meget af”

- Christoffer Hensberg,
Moutup, Ø.Assels, Mors

Le – se det positive

Fordi ingen medarbejdere i vores optik kommer på arbejde for at lave noget møg. Alle vil i udgangspunktet gerne bidrage, men der kan være forskellige forhindringer for, at de leverer en tilfredsstillende indsats. Med potentialebrillerne på kan du betragte den enkelte medarbejder og med udgangspunkt i det positive forsøge at rette op på det, der måtte trænge til det.
møde om ledelse
To der snakker

Del – vær omhyggelig med at uddelegere

Fordi du hver gang, du vil aflevere en opgave til en medarbejder, skal vurdere, om medarbejderen er i stand til at udføre opgaven eller har brug for instruktion eller oplæring. De fleste vil gerne men kan måske ikke helt løfte opgaven. Du skal som leder være omhyggelig med at vurdere medarbejderens forudsætninger for at komme i mål med opgaven, før du videregiver den. Så er der størst chance for succes. – Og det er vigtigt, at du har fokus på at uddelegere det, der giver mening. Husk på, at du som leder er en dyrere arbejdskraft og derfor skal beskæftige dig med de rigtige ting.

Se – følg op, følg op, følg op

Fordi det er så vigtigt at følge tingene til dørs. Vi ved erfaringsmæssigt, at det oftest er her, kæden er hoppet af, hvis noget ikke er lykkedes. Det er ikke nok at give en opgave videre. Det er utroligt vigtigt efterfølgende, at du som leder spørger til, hvordan det går med opgaven. Du skal løbende vende tilbage til det for at sikre dig, at opgaven bliver løst på den måde, du som leder ønsker det.

Vi ved, at det er lettere sagt end gjort, men vor mangeårige erfaring som sparringspartnere og trænere for ledere har vist os, at det er værd at have fokus på og arbejde med.
Møde
Christoffer Hensberg
"Min mellemleder, min driftsleder og jeg, har igennem det seneste halve års tid, været igennem et ledelsesmæssigt forløb med ”en gammel kone”. Jeg tillader mig, at kalde hende en gammel kone, da jeg nærer stor respekt for Lilllian Hundahl. Hun er HR-udviklingschef hos ReviFjord, og jeg tog kontakt til Lillian Hundahl i en periode, hvor vi stod overfor nogle ledelsesrelaterede udfordringer, som vi ikke helt selv kunne se os ud af. Jeg følte, vi havde brug for sparring med en person, som har en livserfaring, der strækker sig lidt længere end til dengang Aqua lå nummer et på hitlisterne med ”Barbie Girl”. Det har vi fundet i Lillian Hundahl! Vi har også fundet en person, der kalder en spade for en spade, og hos hvem øjenkontakten ikke er flakkende. Det holder jeg meget af. Det er vigtigt for mig som leder, at kende mine kompetencer, men det er endnu vigtigere at se i øjnene, at man ikke kan alt. Lillian Hundahl giver os hjælp til selvhjælp, et spark i røven og et klap på skulderen. Det er lige det, et par ”knejde” som os har brug for."

Christoffer Hensberg

Moutrup, Øster Assels, Mors.

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handsetarrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram