Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Motivation & ledelse

Motivation

Ordet motivation stammer fra det latinske ”movere”, som betyder at bevæge eller flytte.

Du kan som leder skabe et miljø, som fremelsker og fastholder en målrettet adfærd, der resulterer i, at dine medarbejdere præsterer på de områder, du ønsker det.
Demonstration af årshjul

Hent hjælp i teorierne

Når du skal motivere dine medarbejdere, kan du hente hjælp i mange motivationsteorier. Prøv en gang at google ”motivationsteori”. Du vil få et hav af resultater. Det gælder om at finde den eller de guldkorn, du har brug for til inspiration for dit arbejde med at skabe grobund for motiverede medarbejdere.

Daniel Pinks definition

Med inspiration fra Daniel Pink kunne definitionen på motivation se sådan her ud.
Daniel Pinks model om motivation

Spil dine medarbejdere gode

Du kan som leder med fordel dykke ned i de tre elementer og undersøge, om du selv som leder er skarp på elementerne. Er du f.eks. god til at uddelegere? Har du opmærksomhed nok på at gå ind og støtte dine medarbejdere? Er du god nok til at forklare formålet med en opgave, så medarbejderen er med på målet og med på, hvorfor opgaven er vigtig?
Disc model om motivation

DiSC modellen og motivation

Vi kan også hente hjælp og inspiration i DiSC modellen, når vi har lyst til at blive klogere på motivation. Alle mennesker er ikke ens. Vi er forskellige – ikke bare uden på men også inden i. Sætter du fire forskellige personer op, kan du jf. DiSC modellen med fordel have fire forskellige tilgange, når du vil skabe et motiverende arbejdsmiljø og dermed spille medarbejderne gode.

DiSC og motivation

Prøv at se på figuren her. Start med dig selv. Hvilken firkant udtrykker bedst det, der skal til, for at du føler motivation?

Hvad med dine medarbejdere?

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram