Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Køberrådgivning ved køb af bolig

Står du og skal købe bolig?

Det første du skal gøre, hvis du drømmer om at købe hus, er at blive godkendt af banken til huskøbet. Banken udarbejder et realistisk budget, og du kender din maxpris. På den måde er du sikker på, at det er realistisk, og at dit budget hænger sammen. Du er derefter klar til en bolighandel.

Købsaftalen indeholder alle oplysninger

Når du er blevet godkendt i banken, og har fundet det hus du drømmer om, skal der udarbejdes en købsaftale, denne beskriver vilkårene for handlen. Købsaftalen indeholder bl.a. oplysninger om pris og overtagelsesdag, men der kan også stå en række individuelle vilkår. De individuelle vilkår kan enten handle om ejendommen eller om køber eller sælger. Udover købsaftalen bliver der indhentet en række rapporter og registreringer vedr. ejendommen. Det er vigtigt, at der kommer så mange oplysninger frem som muligt i forbindelse med handelen, så der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser efterfølgende.
Rådgivning om boligkøb

Lad vores jurister gå din købsaftale igennem inden underskrift

Du skal være opmærksom på, at mægleren er hyret til at sælge ejendom og ikke er repræsentant for dig som køber. Mæglerens mål vil derfor være at få købsaftalen underskrevet af begge parter, hvorved mæglerens opgave er fuldført. Det er derfor vigtigt, at du sammen med din jurist sikrer dig, at du ikke indgår en aftale, som du senere fortryder.

 

Vær opmærksom på samarbejdsaftaler aktørerne imellem

Husk at næsten alle aktører på boligmarkedet, det vil sige banker, realkreditinstitutter, forsikringsselskaber og ejendomsmæglere har samarbejdsaftaler med hinanden, det er helt lovligt. Du skal som køber bare huske på, at de ikke er uvildige.

ReviFjord har ikke samarbejdsaftaler med andre aktører på boligmarkedet, men stor erfaring med ejendomshandler, du kan derfor trygt komme ind til ReviFjords jurister!

Henrik Aavild

HENRIK FRIER

Jurist
Tlf.: 96153050
Et godt billede af ejendommens fysiske stand
Tilstandsrapporten og el-eftersyn giver et godt billede af ejendommens fysiske stand, men det er altid en god ide at tage sin egen bygningsrådgiver/håndværker med til en besigtigelse af ejendommen, forinden der afgives et købstilbud, da der kan være fysiske forhold på ejendommen, der skal undersøges nærmere af en professionel. Du skal være opmærksom på, at tilstandsrapporten kun afdækker skader på bygningen, men eksempelvis ikke problemer med grunden.
Søg sparring med din rådgiver inden underskrift
Det er altid en god idé at kontakte en af ReviFjords jurister inden der afgives bud på ejendommen. Juristen ser på handlen med ”andre briller på”, og er ikke forelsket i boligen. I har således i fællesskab mulighed for at påvirke forhold i købsaftalen, inden den underskrives. Når du når til købsaftalens underskrift, er det vigtigt, at få denne betinget af din jurist og bankrådgivers godkendelse. Det vil sige, at handlen først er bindende for dig, når din jurist hos ReviFjord, og bankrådgiver også har godkendt købsaftalen.
Ønsker du at lave et forældrekøb, er det meget vigtigt, at du kender reglerne herfor...
LÆS MERE HER

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram