Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Økonomisk rådgivning indenfor heste og for dig med fokus på heste

Vi hjælper med bogføring, regnskab og skatterådgivning, momsregler ved salg til udlandet og meget mere for virksomheder med fokus på heste

Hos ReviFjord hjælper vi med bogføring, regnskab og meget andet rådgivning for en masse virksomheder med fokus på heste – både avl og opdræt af heste, virksomheder indenfor ridesporten og væddeløbssporten, hvor vi kan hjælpe med alt fra skatterådgivning, til momsregler ved salg til udlandet og meget mere.

Vi hjælper også med at se på de tilskudsmuligheder, der findes på din ejendom. Hvordan man passer græsmarken bedst muligt? Og hvordan er det lige med gødning – og gødningsregnskab?

Moms er ligetil – i de fleste tilfælde. Men i flere tilfælde kan man komme i tvivl. Hvordan er det lige med brugtmoms reglerne – kan jeg bruge dem? Skal der moms på udlejning af hestebokse? Det kan også virke underligt, at man skal være frivillig momsregistreret, selvom man er momsregistreret, men regler er regler, og de skal overholdes.

Skattereglerne skal også overholdes – og selvom man synes man er selvstændig og driver en økonomisk virksomhed, er det ikke sikkert Skattestyrelsen er enig. Men hvad er vigtigt i denne sammenhæng, kan der læses mere om her - er heste erhverv eller hobby?

Biler og hestetrailere

Fradrag for biler og trailere er næsten altid et diskussionspunkt. Hvor meget af driftsudgifterne kan jeg fratrækkes?

Blandet benyttede biler

Udgifter til bil, der både anvendes erhvervsmæssigt og privat, kan fratrækkes delvis – typisk efter 2 metoder.

Man kan fordele de faktiske driftsudgifter efter forholdet mellem den erhvervsmæssige og private anvendelse af bilen. Til driftsudgifterne medregnes også en forholdsmæssig andel af afskrivningerne på bilen.

Eller man kan vælge at bruge skatterådets satser. Skatterådets satser er en skattefri godtgørelse pr. kørt km. i virksomheden. Godtgørelsen dækker samtlige driftsudgifter inklusiv afskrivning. Dokumentation for denne metode er kørebog.

Det er vigtigt at huske på, at bevisbyrden for fordeling af bilens anvendelse er hos skatteyder, når bilen har hvide plader eller papegøjeplader. Mens det omvendte gør sig gældende for biler på gule plader. Her gælder en formodning om, at bilen alene anvendes til erhvervsmæssig kørsel. Skattestyrelsen skal derfor bevise, at bilen har været anvendt til privat kørsel fx via et barnesæde i bilen, privat indkøbte varer eller til arrangementer af privat karakter. Findes private genstande i bilen, vender bevisbyrden tilbage til dig igen, og du skal nu bevise, at kørslen ikke er privat. Der gælder dog undtagelser, hvis bilen på gule plader er specialindrettet.

 Det kan være svært at holde styr på de mange regler, og hvad man må og ikke må. Hvis man bliver taget i at gøre et eller andet forkert, kan det hurtig blive dyrt.

Vædeløbshest med rytter - Fokus på hesteRådgivning mellem 2 mennesker, med fokus på hesteHest i fokus med solnedgang i baggrunden - Fokust på heste
Kender du miljøreglerne ved hestehold?
LÆS MERE HER
Hvordan hænger planteavl og heste sammen?
LÆS MERE HER

Skatte- og momssager

Vi har opbygget en meget stor erfaring indenfor skatte- og momslovgivningen lige præcis indenfor hesteområdet. Vi har ført sager ved Landsskatteretten, deltaget i syn og skønsforretninger og mange andre møder, hvor vi har argumenteret mod Skattestyrelsens ændringsforslag og afgørelser.
Person ubderskriver papir
Peter Friis
PETER FRIIS PEDERSEN
Revisorassistent
Tlf.: 7262 2221
KONTAKT OS

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram