Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Årsregnskab - få styr på reglerne

Når en virksomhed aflægger årsrapport, skal reglerne i årsregnskabsloven overholdes. Hvor omfattende årsrapporten skal være, afhænger af, hvilken regnskabsklasse i årsregnskabsloven, din virksomhed havner i.

Årsregnskab for personligt drevet virksomhed

Alle personligt drevne virksomheder skal aflægge årsrapport efter reglerne for regnskabsklasse A i årsregnskabsloven. Årsrapporten kan bruges overfor samarbejdspartnere mv., men offentliggøres ikke.

Udover årsrapporten udarbejdes der ligeledes et internt årsregnskab, der er tiltænkt kundens eget brug. Det interne årsregnskab indeholder en langt større specifikationsgrad end den årsrapport, der udarbejdes efter reglerne i årsregnskabsloven. 

Der er mulighed for at få forskellige analyser, nøgletal mv. med i det interne årsregnskab således, at man får et godt indblik i egen virksomhed samt mulighed for at få afklaret, på hvilke områder der er mulighed for at forbedre sig.
Åbne computer på et bord2 mennesker der udveksler årsrapport

Årsregnskab for anpartsselskaber og aktieselskaber

Selskaber i form af anpartsselskaber, aktieselskaber mv. skal aflægge årsrapport efter reglerne i årsregnskabsloven for regnskabsklasse B eller C (sidstnævnte, hvis selskaberne er af en ikke ubetydelig størrelse). Derudover opererer årsregnskabsloven med en regnskabsklasse D, som typisk omfatter statslige aktieselskaber. 

Ligesom for de personligt drevne virksomheder, der aflægger årsrapport efter reglerne i årsregnskabsloven, er der en lang række krav til formalia og indhold, der skal overholdes i selskabers årsrapporter. Der er krav om offentliggørelse af selskabers årsrapporter, så disse er offentligt tilgængelige for alle.

Udover den officielle årsrapport udarbejdes der også typisk et internt årsregnskab, som er til kundens eget brug. Det interne regnskab er langt mere detaljeret og specificeret end den officielle årsrapport, og giver dermed et mere dybdegående indblik i virksomhedens drift og forhold i øvrigt.

Få hjælp til årsrapporter og årsregnskaber hos ReviFjord

Hos ReviFjord udarbejder vi årsrapporter for enkeltmandsvirksomheder, ApS’er, A/S’er, I/S’er med flere, og har derfor et rigtig godt indblik i, hvad der kræves for at overholde reglerne i årsregnskabsloven. Vi laver regnskaber for alle typer af virksomheder såsom for tømreren, mureren, frisøren, detailbutikker og mange andre.

KOMPETENT OG PROFESSIONEL RÅDGIVNING

Gert Laursen
"Jeg har i mange år benyttet ReviFjord til revision af regnskab, og jeg har altid fået kompetent og professionel rådgivning. Jeg kan varmt anbefale ReviFjord"

GERT LAURSEN

Fotograf

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram