Om osMedarbejdereKarriereKontakt

Friplads i daginstitution

Det er forskelligt, hvornår man vælger at ens barn er klar til at blive passet i en daginstitution. Men når den tid kommer for dig, har du mulighed for at søge om friplads tilskud, hvis husstandens samlede indkomst er under en bestemt beløbsgrænse.

Sådan gør du

Når jeres barn skal i daginstitution for første gang, og I har en forventning om, at I sikkert kan få et større eller mindre beløb i fripladstilskud, skal I søge om fripladstilskud. Dette gøres med NemID på borger.dk. Udover at ansøge om fripladstilskud, skal I også sørge for at jeres forskudsskemaer er angivet med en fælles indkomst under indkomstgrænsen. De gældende grænser kan findes her.

Når først I er tilkendt et fripladstilskud et år, vil det automatisk blive beregnet efterfølgende år ud fra forskudsskemaerne.

Det er dog vigtigt, at I husker at rette forskudsskemaerne til hvert år. Det er nemlig ikke muligt at få udbetalt fripladstilskud med tilbagevirkende kraft. Det betyder altså, at I mister retten til fripladstilskuddet, hvis ikke I har forskudsregistreret jeres indkomst korrekt – også selvom jeres årsopgørelse senere viser, at I kunne have haft ret til at modtage fripladstilskuddet.

Har I fået tilskud i løbet af året, vil det derimod altid blive rettet til ud fra jeres årsopgørelse, uanset om det betyder, at I skal tilbagebetale lidt eller have udbetalt mere.
KONTAKT OS PÅ 9615 3000
Par ligger på græs sammen med hundPar holder et par børnesko i hænderene - Friplads

Erhvervsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram